Докато всички потребители на Android сме в очакване на въвеждането на

...
Докато всички потребители на Android сме в очакване на въвеждането на
Коментари Харесай

Android пак преписа от iOS - каква е новата функция, която ще предлага

Докато всички консуматори на Android сме в очакване на въвеждането на дейно лицево разпознаване за спомагателна отбрана и по-голямо улеснение, от Гугъл ни зарадваха с нова функционалност, която още веднъж ни припомня на друга, предлагана в устройствата на Apple.
 Polar ID - ще бъде ли лицевото различаване на Android по-добро от Face ID на Apple
Кога и Android ще има дейно лицево различаване

И с какво ще се разграничава от Face ID

Find My Device функционалността тази седмица получи ъпдейт, който я прави в пъти по-ефективна в намирането на устройства, които са изгубени или забравени поради мрежата, която използва. С актуализацията към този момент е допустимо да намерим смарт телефона си, до момента в който в случай че мобилните му данни са изключени. 

Това става благодарение на сигнал от други Android устройства наоколо, които предават информация за нашето местонахождение - тъкмо както действа и Find My на Apple. Устройствата то серията Pixel 8 пък получават и спомагателна екстра - могат да бъдат локализирани, даже в случай че батерията им е паднала и са се изключили.

It’s finally LIVE! Google’s Find My Device network, the Android equivalent of Apple’s Find My network, is rolling out to Android devices today, starting in the U.S. and Canada (with more regions to follow). The Find My Device network is a crowdsourced network of over a billion…
— Mishaal Rahman (@MishaalRahman)
Мрежата за Android потребителите ще стартира да действа през май, а към нея може да свържем и усъвършенстваните устройства за следене, които можем да сложим на ключовете, в портфейла или в колата си да вземем за пример. Както в iOS, и тук ще можем да споделяме местоположението и с други консуматори.

Това прави таговете подобаващи и за дребни деца, тъй като с тях постоянно ще сме спокойни къде тъкмо се намират. А с цел да се избегне използването на тази информация за непозволени цели, приложението ще ни сигнализира, в случай че забележи, че някой различен се пробва да доближи до нея.

Редица софтуерни аксесоари също ще получат актуализация и ще бъде допустимо да следим къде сме ги оставили - като да вземем за пример слушалките от JBL и Sony. Очаква се този лист занапред да се уголемява, написа The Verge.
 Android 15 и какво ново предлага операционната система
Какво ново да чакаме в Android 15

И по кое време операционната система ще е налична за потребителите

Услугата Find My Device ще бъде налична за всички устройства с операционна система от Android 9 и нагоре, което е значителен кръг като се има поради, че напълно скоро ще бъде публично показан Android 15. Първи достъп до мрежата ще имат потребителите в Съединени американски щати и Канада, а по-късно и останалите по целия свят.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР